Restaurant Çiftlikköy tarafında sahilde. Öncelikle
belirtmeliyim ki biz Temmuz ayında gitmemize rağmen dışarısı gerçekten oldukça
rüzgarlıydı. Şalsız oturmak biraz zor, ama değer mi? Değer!
Mekan lüks bir mekan değil, öyle bir beklentiniz varsa size
fazlasıyla salaş geleceğini söylemeliyim. Yazın akşam saatleri için önceden yer
ayırmanızda fayda var.
Efendim gelelim yemeklere. Adı üstüne Langusta’ya gidince
amaç balık değil böcek yemek. Öncelikle mezeler seçilebilir, hepsi başarılı ama
daha önce yemediğim kadar güzel diyebileceğim bir mezesi yok. Ama özel soslu
ahtapot şiddetle tavsiye edilir. Kalamar ve karides de oldukça başarılı. Mekanda
hem böcek, hem de ıstakoz bulabilirsiniz. Aslında ıstakoz ve böcek benziyorlar,
sadece böcek ıstakozun küçüğü denilebilir. Ancak mekanın uzmanlığı böcek
konusunda. Bu nedenle önceliği böceğe vermeyi tercih ettik biz.
Böcek haşlanıp ızgara yapılıyor ve bir tepside (sunum harika)
ikiye bölünmüş bir şekilde servis ediliyor. Siz de afiyetle mideye
indiriyorsunuz. Fiyatlar tabiki çok ucuz sayılmaz ama bu tadı denemek için
gözden çıkarılabilecek kadar da uygun :)
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder