7 Haziran 2011 Salı

CUNDA BALIK BOSTANCI

Mekan önerilerimize bir yenisi ile devam ediyoruz. Cunda Balık Bostancı...



Genelde mekan önerilerinde neden hep balık restaurantlarını paylaşıyoruz diye düşününce iki sebep buldum; 1- Biz deniz ürünü seviyoruz 2- Evde yememe kararı aldıysak ve dışarıda yemek yiyeceksek tercihimiz balık restaurant’ı oluyor. Aslında 2. 1. İle bağlantılı tabii ama altında yatan farklı şeyler var :)) Yani bu diğer yiyecekler evde de yenir de, balık en güzel restaurant’ta rakı ile yenir algımızdan da kaynaklanıyor olabilir. :)

Efendim İstanbul’da yaşıyor ama Cunda’da/Ege’de gibi balık/deniz ürünü yemek istiyorsanız buyrun sizi Bostancı Cunda Balık’a alalım. Cunda Balık Bostancı Deniz Otobüsü iskelesinin hemen karşısındaki Köy Yolu sokakda solda. Restaurant’ın vale servisi mevcut. O çevrede 1-2 balık restaurant’ı daha var ama favori tabiki Cunda. Bu sebeple özellikle haftasonu gidecekseniz önceden rezervasyon yaptırmayı aman ha unutmayın. İçerisi genelde tıklım tıkış oluyor ama siz yemeye başladıktan sonra etrafta insan olduğunu unutuyorsunuz.



Cunda’ya gittiğimizde öğrendiğimiz kadarıyla restaurant’ın sahibi aslında Ayvalık Cunda’dan gelmiş. Ve otları, balıkları oradan getiriyormuş. Buna bağlı olarak özellikle ege otları kesinlikle denenmeli. Hatta bizce siz ortaya karışık bir ege otu tabağı yaptırın. Onun dışında ahtapot salatası, karides, kalamar başarılı. Ana yemek derseniz siz balık tercihinize göre seçim yapabilirsiniz. Ama yiyeceğiniz balıkların hepsi taze olacaktır. Bizim tercihimize gelince, bizim geleneksel Cunda menümüz bol ot ve ara sıcak sonrası ortaya alınan tek kişillik fener kavurmadır... Cunda’nın fener kavurması bence kesinlikle tek geçilmesi gereken bir menü, sırf onu yemeğe bile gidebilirim oraya. Siz de deneyin pişman olmayacaksınız...



Bahar / yaz aylarında giderseniz mekanın açık olan yan bölümünde oturabilir ve açık havada rakı balık keyfinin tadına varabilirsiniz. Restaurant  ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki siteden de ulaşabilirsiniz.


Bu aralar restaurant sahibinin eşi olduğunu tahmin ettiğimiz hanımefendi arada masaya uğrayıp hal hatır soruyor. Kendisi oranın Müşteri İlişkileri Müdürü olmuş sanırım. Güzel bir şey böyle bir şey yapılması tabii ama oturduğunuz sürece 2-3 kere gelip her seferinde aynı şeyleri sorunca sanki biraz yapay oluyor. Bence en azından sadece bir kere gelip bir ricamız/sıkıntımız olup olmadığını sorsa daha hoş olabilir. :) İlişki yönetelim derken insanları sıkboğaz etmemek lazım malumunuz :)

Neyse balık güzel, ot güzel, ara sıcak güzel, mekan güzel gidin deneyin efenim...