7 Mayıs 2014 Çarşamba

KAŞ - KALKAN

Huzurun diğer adı bence Kaş. Bendeki yeri öyle ya da belki... Her yaz vazgeçilmezim olan ve bir haftasonu bile olsa uğramadan yazı tamamlayamayacağım Bodrum'un yerine aday mı? Emin değilim. Bodrum hala favori ama Kaş da ikinci uğrak yerim olarak adını kalbime yazdı diyebilirim :)

Kaş'a gelmeden Kalkan ile başlayayım anlatmaya. Yolculuk Dalaman havalimanından başlar, tercihen araç kiralanır ve Kalkan'a doğru yola çıkılır. Kaş-Kalkan Antalya'ya bağlı olmakla birlikte haritadan görebileceğiniz üzere aslında Muğla'ya ve buna bağlı olarak Dalaman'a daha yakınlar. Dalaman'dan yaklaşık 1,5 saat sonra Kalkan'a varabiliyorsunuz. Yol biraz virajlı ama çok da sıkıntılı değil. İsterseniz araç kiralamadan taksi ile de gidebilirsiniz. Yaklaşık 200-250 TL'ye götürüyorlar.

Biz Kalkan'da sadece 1 gece kalacağımız için orada yaşayan bir arkadaşımızın önerisi üzerine Moonlight diye bir yerde kaldık. Pansiyon tadında olduğu için çok bir beklentiniz olmasın tabii ama hem hizmet, hem de temizlikten oldukça memnun kaldık biz. Ayrıca pansiyonun terası manzara açısından gerçekten görülmeye değer. Kahvaltı da gayet başarılıydı.





Kalkan merkeze hiç inmedim diyebilirim. Denize girmek için ideal mekanın (öneri ile) Kulübe Otel'in beach'i olduğunu öğrendik. Gerçekten çok ama çok güzel bir mekan olduğunu söyleyebilirim. Gittiğimiz dönemin Mayıs olmasından da kaynaklanıyor olabilir ama huzurun diğer adıydı benim için bu plaj. Plajda oturup güneşlenip, kitabınızı okuyup sakin denize girebilir. Efes bardağında ice cafenizi yudumlayabilirsiniz. Sonra biraya geçilir tabii.







Kalkan'da yemek yemek için ise yine öneri ile İslamlar köyüne (Bodamya) çıktık. Değirmen Restaurant'ta muhteşem yemeklere gömüldük diyebilirim. Sanırım fotograflarını koymam yeterli olacaktır anlatmaktan öte. Yemeklerin güzelliğinin ötesinde restaurant bir hayli yukarıda olduğu için manzarası da muhteşemdi. Doğanın bu kadar içinde bu kadar lezzetli ve doğal yemekler yemek çok keyifliydi. Restaurant'ta asıl alabalık yapılıyormuş. Ancak yediklerimizden ana yemek yiyecek halimiz kalmamıştı, o nedenle deneyemedik. Zaten alabalık konusunda biraz önyargılı olduğum da bir gerçek. Ben balığı denizde bilirim, denizden yerim zihniyetindeyim açıkçası.







1,5 günlük Kalkan macerası sonrası asıl hedef olan Kaş'a geçme zamanı geldi bizim için. Kalkan Kaş arası kısa bir mesafe ancak yol virajlı olduğu için yarım saate yakın sürüyor. Kaş'ta otel tercihimiz daha önce de gidip denediğimiz Küçük Çakıl'daki Begonvil Otel oldu. Otel konumu ve hizmeti ile Kaş'ta tüm isteklerinizi karşılayabilecek bir otel. Yine gitsem orada kalırım sanırım. Bunun dışında arkadaşlarımdan duyduğum Talay Otel de denenebilecekler arasında.


Kaş aslında oldukça küçük bir yer, yapılacak şeyler de sınırlı. Ama bu yapılabilecek sınırlı şeyler ve gidilebilecek sınırlı yerler o kadar güzel ki, kesinlikle yetiyor insana. Diyorum ya garip bir huzur hissi var Kaş'ın, sıkıcılık değil ama bu huzur, gerçekten huzur...

Deniz, yemek ve eğlence olarak 3 kategoriye ayırıp anlatırsam;

Denize girmek için bir kaç farklı opsiyon var. Direk Kaş'tan girmek isterseniz Derya ya da Çınarlar'ı tercih edeceksiniz. İki plaj da gayet başarılı. Hizmet iyi, öyle Çeşme'den alıştığımız şezlong, giriş ücreti vs yok. Deniz muhteşem, yemekler güzel. Bu arada, Derya'ya giderseniz pizzasını yemeden dönmeyin. Bunun dışında kokteyller konusunda da iyi olduklarını söyleyebilirim.


Diğer bir opsiyon ise Limanağzı'na gitmek. Hemen Kaş limanından kalkan tekneler ile Limanağzına gidebilir ve oradaki 3 plajdan birinde denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Ben hep Nuri's Beach'e gittim ama diğer ikisinin de iyi olduğunu duydum.

Bunların dışında hemen yakındaki Kaputaş plajına gidip, orada da denize girebilirsiniz. Kaputaş Türkiye'de görebileceğiniz en güzel denizlerden biri diyebilirim. Ancak bir facility falan beklemeyin orada. Gidip denize girip döneceksiniz. Şezlong, şemsiye, tuvalet, duş vs bulmanız mümkün değil.

Yemek yemek için bir çok farklı seçenek var. Önceliğiniz balık ve meze olmalı bence. Burada benim favorilerim Nereid Meyhanesi ve Bahçe Balık. Fiyatların çok ucuz olduğunu söyleyemem ama yedikten sonra değdiğini anlayacaksınız.

Eğer balık değil de güzel bir ev yemeği yemek isterseniz Bi Lokma'ya gitmeniz gerek. Yalnız özellikle yaz aylarında 2 gün önce falan rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Ben ilk gittiğimde bir akşam yemeği yemiş ve çok memnun kalmıştım (mantı, anne böreği tavsiye edilir). Son gidişimde ise kahvaltıya gittim ve gerçekten enfes bir kahvaltı yaptığımı söyleyebilirim.



Bunun dışında güzel İtalyan yemeği yemek istiyorum derseniz tercihiniz Spagettici olmalı.


Tüm bu yemeklerden sonra güzel bir Türk kahvesi için çarşının içinde Köşk Restaurant'ın hemen karşısındaki Kaş Türk Kahvecisi'ni öneririm.



Eğlenmek için çok da fazla bir seçenek yok aslında. Ama olanlar yetip de artacak cinsten. Öncelikle Kaş'a gidip de Deja Vu'da güneşin batışına karşı bir bira içmeden dönmemelisiniz. Bunun dışında gece yemek sonrası Mavi'de oturup güzel müzik eşliğinde içkinizi içmezseniz Kaş'a gitmiş sayılmazsınız. İçkinizi içerken hemen karşıdan buzlu madem ve/veya midye dolma almayı ihmal etmeyin. Bir de gecenin ilerleyen saatlerinde hep meydanda duran teyzeden gözlemenizi yemeniz önerebileceklerim arasında.


Bunların dışında Jazz dinlemek için Echo'yu tercih edebilirsiniz. Ve tabi ki yine güzel müzik, keyifli bir atmosfer için Hideaway'a gidebilirsiniz. Ben Mavi ve Hideaway'e gitmeden Kaş tatilimi bitti kabul etmeme kararı aldım şahsen.

Evet huzurlu bir Kaş gezisi sonrası sıra dönüşe geliyor tabii. İstikamet Dalaman. Havalimanına varmadan Fethiye Merkez'de balık pazarına gidelim dedik biz. İzmir'deki Balık Pişiricileri gibi burada da balıkçılardan balığınızı seçiyorsunuz istediğiniz restauranta onlar gönderiyorlar. Restauranta pişirme parası ile birlikte içecek, meze vs ücretini ödeyip kalkıyorsunuz. Biz uçak öncesi akşam yemeğimizi Balık pazarındaki Hilmi Restaurant'ta yaptık. Hiç pişman olmadık.





Yemelere, içmelere, dinlenmelere doyamayacağınız bir tatil için Kaş'a gidin. Keyfini sürün...

1 yorum:

  1. ARTIK DALAMAN HAVALIMANINDAN KAS'A GITMEK COK KOLAY WWW.HAVA-KAS.COM
    05050323499

    sevgiler

    YanıtlaSil