11 Ocak 2012 Çarşamba

GAZİANTEP - HALİL USTA

Sürekli olarak iş amaçlı olarak da gitsem her gittiğimde mutlaka uğramaya çalıştığım bir restaurant Halil Usta. Böyle arada bir yerlerde kalmış aslında, bir bilen söylemese bulması zor yerini...
Mekana gidince duvardaki fotoğraflardan bir çok ünlünün de burada yemek yediğini görüyorsunuz. Yani zor bulunan bir yer dediysek şanını duyup da gelmemenin de mümkün olmadığı bir yer olduğu da kesin :)



Halil Usta’ya gidince ilk olarak meşhur küşlemenin tadına bakmak lazım, sonrasında da kaşıkla yenen bol sulu, ekşili, acılı salatasının... Küşlemeyi ilk kez burada duydum ve tattım. Marine edilmeden bu kadar lezzetli olabilen başka bir et görmedim ben. (Marine ediliyorsa da edildiğini hiç çaktırmıyor :) ) Küşleme gerçekten çok lezzetli ancak et şişin de ondan az kalır yanı yok. Öyle bir marinasyon yapılmış ki ağzınızda eriyor resmen.

Bence insan Gaziantep’e gidince kıyma kebabı yememeli, direk olaya et ile girmeli zira yeme kapasitesini kıyma ile boşuna doldurmak olur ötesi gibi geliyor bana... Bu eti yeme eylemini de kesinlikle Halil Usta’da yapmalı...


Detaylı bilgi ve adres için;
http://kebapcihalilusta.com/