27 Mart 2011 Pazar

BODRUM

Son Güncelleme: 2015

Muğla'ya bağlı güzel bir ilçe Bodrum. Kendisinin ilçe olmasına aldanıp küçük bir yer sanmayın, beldeleri arasındaki mesafelere bakınca bir çok ilden daha büyük olduğu söylenebilir.

Bodrum'a nereden başlamak lazım bilemedim. Marina'dan mı, Bodrum Kalesinden mi, plajlardan mı, otellerden mi, kulüplerden mi?..

Bodrum'a ben genelde deniz, güneş ve eğlence için gidiyorum. Ama siz turistik gezi de yapayım derseniz gitmeniz gereken yerlerden biri Bodrum Kalesi, heybetli görünüşü ile Bodrum'un simgesi haline gelmiş olan kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor.



Bodrum Merkezden sahile doğru indiğinizde sağa doğru yürürseniz marina ile karşılaşacaksınız. Marina Yacht Club'te canlı müzik dinleyebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca marinaya giderken yol üzerinde bir çok açık hava kulübü bulunuyor. Fink ve Küba ilk tercih edileceklerden. Önceden yer ayırmanızda fayda var, bir masa (stand) ayırmanız ve gece 12 gibi mekanda olmanız eğlence için yeterli olacaktır.

Ayrıca barlar sokağında bir çok güzel bar bulabilirsiniz. Benim önereceklerim üniversite yıllarımdan beri sıklıkla gittiğim ve hep aynı tadı aldığım Adamik ve Körfez. Barlara doğru yürürken geçeceğiniz daracık Bodrum sokakları yaz günlerinde hem güzel hava almanızı, hem de alışveriş yapmanızı sağlayacak. Ancak özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında bu sokaklarda iğne atsanız yere düşmüyor. Bana sorarsanız Bodrum'a en güzel döneminde gitmek isterseniz Haziran başı ya da Eylül başını tercih edin.


Bodrum Merkez dışında da bir çok belde de çeşitli bar ve kulüplere gidebilirsiniz. Özellikle son dönemlerde basından da takip edilebileceği gibi Türkbükü öğleden sonra başlayan ve akşama kadar devam eden partilere mekan oluyor... :) Zevkinize kalmış tabii ama ben daha sakin güneşlenmeyi tercih ettiğimden seçtiğim plajlar da daha dinlendirici yerler oluyor. Benim Bodrum'daki favori plajım Bitez'deki Sarnıç... Sarnıç'ta hafif müzik eşliğinde dinlenebilir, güzel denize girebilir, çok güzel yemek yiyebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Club olarak ise favorim Türkbükündeki Sess. 1980-1990'ların Türkçe müziği eşliğinde eğlenceli bir akşam geçirmek istiyorsanız hiç düşünmeden gidin derim. Gece 11:30-12:00 gibi gidip 04:00-05:00'e kadar eğlenmeniz mümkün. Limit sizin enejiniz...

Bir de Ortakent'teki Scala Beach var. Orada da hem güneşlenip denize girebilir, hem de sörf yapabilirsiniz. Ama benim favorim yine de Sarnıç'tır.

Bunun dışında oldukça sakin diğer bir plaj ise Yahşi. Yahşi'de sahil boyunca otellerin plajları bulunuyor. Otelde kalmasanız da yediğinizin, içtiğinizin ve şezlongların ücretleri karşılığında istediğiniz plaja girebiliyorsunuz. Deniz mükemmel (biraz soğuk ama gerçekten güzel), mekanlar sakin, kesinlikle gidilmeli. Otel olarak Dilek Ağacı ve Açelya'yı denedim. Fazla bir şey beklemiyorsanız, yani sadece oda ve kahvaltı peşindeyseniz, kesinlikle değerlendirilmeli. Yok yemekler önemli, odalar lüks olsun derseniz o zaman 5 yıldız otelleri öneririm. :) Ayrıca Açelya ilgili çalışanlarıyla gönlümü daha bir kazandı diyebilirim. Ama tabii Yahşi halk plajı da olduğu için özellikle Pazar günleri fazlaca kalabalık oluyor diyebilirim. Zevkinize kalmış...

Bodrum'a gitmişken elbette günübirlik bir tekne turuna da katılmalısınız. Bazı turlar çok kalabalık olabiliyor, ayrıca bütün gün bangır bangır müzik çalabiliyor. O yüzden ucuz olsun nasıl olursa olsun demeyin, gideceğiniz turu araştırın. Hatta mümkünse kişi sayısının net olduğu turları tercih edin. Tabii benim gibi güneşlenip, güzel yerlerde denize girebileceğiniz güzel, sakin bir tekne turu arayışındaysanız...


Yemek

Yemek deyince Bodrum'da ilk akla gelen yer şey balık ve ilk akla gelen yer de elbette Gümüşlük. Bodrum'a gidip Gümüşlük'te balık yemeden sakın ama sakın dönmeyin. Önerim Aquarium restaurant, gerek lezzeti, gerek sunum şıklığı ile kesinlikle görülmeli. Gümüşlük sahilinde Aquarium dışında da bir çok restaurant var elbette. İlle Aquarium diye diretmeye gerek olmayabilir, zira denediğimiz kadarıyla isminden mi bilmiyorum ama Aquarium o bölgedeki diğer restaurant'lara göre biraz daha pahalı. Ayrıca Aquarium Bodrum merkez ve Yalıkavak'ta da açıldı ama alışkanlıktan mı bilmem bana göre yine de en keyiflisi Gümüşlük.

Bunun dışında Yahşi sahilde kumun üzerinde keyifli bir balık yemek için Gebora da önerilerim arasında. Yahşi'deki Yahşice Restaurant da oldukça güzel. Özellikle karidesli pazı sarma, deniz fasulyesi ve ahtapotlu pilav denenmeli.

Balık istemiyorum diyenler için Gayıkçı'da Bodrum döneri veya Sünger Pizza'da pizza önerebilirim.

İyi gezmeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder