12 Ağustos 2016 Cuma

VİETNAM - HALONG BAY

Hanoi'ye yaklaşık 4 saat uzaklıktaki Halong Bay, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunuyor.  Bu arada aslında Hanoi ile Halong Bay arası mesafe 150 km civarında, neden 4 saat sürüyor derseniz, bunu Vietnam'ın muhteşem trafiği ve insanların araba/motosiklet kullanma/kullanamama becerisi ile açıklamak gerekiyor sanırım. :)

Neyse Halong Bay'e dönecek olursam, Güney Çin denizinde bulunan koyda yaklaşık 1600 adet küçük adacık var, bu adalar 400 milyon yıl önce tektonik hareketler ile kireçtaşı dağlarının su yüzüne çıkması ile oluşmuş. 



Adaların içerisinde birçok mağara da bulunuyor ve mağaraların bir bölümünü gezme imkanınız da var.


Önerim Paradise Cruise ile 1 gece, 2 günlük bir gemi turuna katılmanız, gerçekten pişman olmayacaksınız. Gemide güzel yemekler yiyip, muhteşem manzaraya tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca mağara gezilerine katılabilir, biraz zahmetli bir tırmanış ile adalardan birinin üzerine çıkıp, manzarayı yukarıdan da görüntüleyebilirsiniz. 

Halong Bay'de halk plajında denize girme şansınız da var ama özellikle haftasonu gitmişseniz kalabalıktan bunu tercih etmeme olasılığınız yüksek, azıcık kalabalık :)


Bu arada, gemide yemeklerin her biri özenle hazırlanmış ve oldukça lezzetli.


Vietnam'ın kuzeyinde güneyden ve Kamboçya'dan farklı olarak 4 mevsim yaşanıyor. Kışları sıcaklık 4-6 derecelere kadar geriliyor. Bu nedenle kuzey bölgelere giderken doğru mevsimleri seçmekte fayda var. Halong Bay ziyaretinizi de buna göre planlamanızı öneririm.

Artık kuzeyi bitirdiğimize göre yavaş yavaş ülkenin orta bölgesinde bulunan Hue'ye doğru yol alabiliriz sanırım. Ben kuzey bölgeyi terk ederken ertesi gün bir tayfun daha geleceğini öğrendim, kendi adıma gerçekten şanslı bir tatil olduğunu söyleyebilirim :)

Hue yazımı okumak için tıklayın...

Hanoi yazıma geri dönmek için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder