22 Aralık 2010 Çarşamba

ROMANYA - BÜKREŞ

Bükreş'e yolunuz düşerse gidin maksimum 1-2 günde gezin ve başka bir yerlere geçin :) Daha fazlasına bence gerek yok :) Şaka bir yana kominizm etkisinin bir ülkeyi değiştirmesine şahit oluyorsunuz Bükreş'i gezerken.
Binalara hep komunizm öncesi ve sonrası şeklinde bakıyorsunuz. Gidip görülebilir, hem çok yakın, neredeyse Antalya'ya gidiş zamanında Bükreş'te olabiliyorsunuz :) Değişik bir yer görmek için iyi bir seçenek.

Görülmesi Gereken Yerler;
Palatul  Poporului (Parliament Palace) - Parlamento sarayı , komunist dönemden kalan saray Çavuşesku tarafından yaptırılmış. Bina gerçekten inanılmaz büyük, araba ile etrafında tur atmak için bile ciddi zaman harcıyorsunuz.


Piata Revolutiei (Revolution Square) - Devrim meydanı , Çavuşesku'nun ölümünü ve komunizmin bitişini simgeliyor. Çavuşesku burada halka son kez seslenip helikoptere binip kaçtıktan sonra şehrin biraz dışında yakalanıyor.

The Arch of Triumph - 1. Dünya savaşında savaşmış Roman askerlerin anısına yaptırılmış olan büyük tak. Görünce akla direk Paris geliyor. Zaten şehri Balkanların Paris'i yapmak için epey çaba harcamışlar belli ki :)


Bir de Herastrau isimli park ve içerisinde bulunan göl gidilip görülmeye değer,  biz parkın içerisindeki Hard Rock Cafe'de yemiştik,  restaurant'ın yeri, iç dekorasyonu ve yemekleri oldukça güzeldi.

Bu arada tarihte uzun süre Osmanlı egemenliğinde olmaktan mı, coğrafya yakınlığından mı bilinmez ama gerçekten insanların davranış özellikleri Türk'lere baya benziyor. Mesela ana caddede bir ambulans siren çalıp hastaneye yetişirken daha hızlı gidebilmek isteyen bir grup araba peşine takılmış konvoy şeklinde gidebiliyor :) AB'ye girmiş olmaları bu zihniyeti pek değiştirmemiş anlaşılan :))

Bizim gördüğümüz ve beğendiğimiz yerler bunlar ama detaylı bilgi isterseniz, Bükreş'te daha çok zaman geçirecek ve daha çok yere gidebileceksiniz aşağıdaki siteden faydalanabilirsiniz.
http://www.romaniatourism.com/bucharest.html

Magnet
Son olarak magnetlerin bir gezi için bende ne kadar önemli yeri olduğunu şu yazımda anlattım.

Bu gezinin magneti şöyle;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder