30 Aralık 2010 Perşembe

SAFRANBOLU - AMASRA

Hafta sonunu geçirmek için kısa bir tatil arayışına girenlerin imdadına yetişen bir tura geldi sıra; Safranbolu Amasra... Hem yakın olup hem değişik tatları içerisinde barındıran güzel bir tur Safranbolu Amasra turu. Kendi aracınız ile yollara koyulabileceğiniz gibi alternatif bir çok tur şirketini de değerlendirebilirsiniz. Biz Folklorik isimli tur ile gitmiştik ve oldukça memnun kalmıştık ama dilerseniz Deep Nature, Buklamania gibi bir çok firma Safranbolu-Amasra turu düzenliyor.

Safranbolu’dan başlayalım. Önce bir otele yerleşin ve sonra dışarı çıkıp Safranbolu'nun dar sokaklarında kaybolun. Göreceğiniz evler sizi başka bir dünyaya götürüyor adeta, sanki bir masal şehri gibi...

22 Aralık 2010 Çarşamba

ROMANYA - BÜKREŞ

Bükreş'e yolunuz düşerse gidin maksimum 1-2 günde gezin ve başka bir yerlere geçin :) Daha fazlasına bence gerek yok :) Şaka bir yana kominizm etkisinin bir ülkeyi değiştirmesine şahit oluyorsunuz Bükreş'i gezerken.
Binalara hep komunizm öncesi ve sonrası şeklinde bakıyorsunuz. Gidip görülebilir, hem çok yakın, neredeyse Antalya'ya gidiş zamanında Bükreş'te olabiliyorsunuz :) Değişik bir yer görmek için iyi bir seçenek.

Görülmesi Gereken Yerler;
Palatul  Poporului (Parliament Palace) - Parlamento sarayı , komunist dönemden kalan saray Çavuşesku tarafından yaptırılmış. Bina gerçekten inanılmaz büyük, araba ile etrafında tur atmak için bile ciddi zaman harcıyorsunuz.

14 Aralık 2010 Salı

İTALYA - FLORANSA

Geldik Rönesans'ın başkentine... Özellikle sanat meraklıları kesinlikle ama kesinlikle görmeli... Şehrin hemen her yerinde Botticelli, Michelangelo ve Donatello'nun imzasını görmek mümkün. Gidince keşke sanat tarihi okusaydım da şu baktıklarımdan anladığımın 10 katını anlasaydım diye düşünüyor insan :) Ben gezerken Amerika'dan gelmiş bir grup genç ve öğretmenleri vardı yanlarında, adam tek tek anlatıyordu bütün eserleri, ben de yanlarında durdum sebeplendim, güzel oldu :)

Şehir rahatlıkla yürünerek gezilebilecek kadar küçük, zaten şehrin içerisinde yürürken sanat ile iç içesiniz. İlk gideceğiniz yer Duomo ve Vaftizhane olacaktır. Duomo portakal renkli kubbesi ile Floransa deyince ilk akla gelen yer. Vaftizhane'nin bronz kapıları da gerçekten görülmeli. Kapıya Michelangelo tarafından "Cennet Kapısı" ismi verilmiş. Kapının üzerinde 10 ayrı panoda İncil'den hikayeleri gösteren kabartmalar resmedilmiş. (Kabil'in Habil'i Öldürmesi , Adem ve Havva'nın cennetten kovuluşu vbg) Her birinin incelediğinizde detaylar konusunda gerçekten hayrete düşüyorsunuz. Bu arada kapının önünde resim çektirebilirseniz bravo size :) Hatta yazın gidiyorsanız kalabalıktan kapıyı görebilirseniz o bile başarı sayılabilir :)