5 Mart 2013 Salı

ADANA


Bir hafta sonu gidip kebap yiyip dönülebilecek bir şehir Adana. Yalnız şehirde gerçekten yiyip içmek dışında pek yapılabilecek bir şey olduğu söylenemez. Yani Cumartesi sabah uçağıyla giderseniz maksimum Pazar öğleden sonra dönmekte fayda var. Aksi halde “Eee şimdi ne yapacağız peki?” gibi bir durum söz konusu oluyor. :)

Taş köprü ve Sabancı Merkez Camii görülmesi gereken yerlerden. Köprünün yakınlarından geçip hem köprüyü, hem de camiyi resimleyebilirsiniz. Cami gerçekten çok büyük, 6 minareli ve Adana’nın adeta sembolü konumunda.




Ne Yemeli / İçmeli?
Öncelikle sabahtan Adana’ya varırsanız ilk iş Kazım Büfe’ye gidip muzlu süt içmenizi öneririm. Meyveli süt sevmeyen bir insana bile 2 bardak içirmiştir kendisi. Hürriyet’in yaptığı en iyi 10 büfe araştırmasına da 8.likle girmiş ayrıca. Kahvaltı yapmak için de iyi bir seçim Kazım Büfe. Ama kahvaltımı oturarak rahat rahat yapayım derseniz Mado ya da Özsüt de seçenek olabilir.



Yemek yemek için ise göl kenarını tercih ederseniz Yelken Klübü ya da Güney Marina’ya gidebilirsiniz. Bu arada Adana’da haftasonu açıklık olan her alanda mangal yapıldığını göreceksiniz. Şehirdeki hemen herkesin genel olarak haftasonu eğlencesi mangal / piknik. Özellikle bahar aylarında hava da güzelse çok keyifli bir aktivite oluyor tabiki bu.

Gelelim işin aslına, yani kebap yemek kısmına kebapçı olarak ilk önerim kesinlikle Onur Kebap. Klasik Adana kebap’ın yanı sıra suşi ve et/tavuk şiş denenmeli. Hepsi lezzetli, fiyatlar da o lezzete gore oldukça makul. Onur Kebap dışında Kazancılar başka bir alternatif, orada da pişman olmazsınız. Orada da Adana ve ciğer kebap yenilmesi gerekenlerden. Ama ciğerin hası için pek tabii size Ciğerci Bedo’ya davet ediyorum. Yiyin pişman olmazsınız. Bu arada gittiğiniz her restaurantta masanız direk donatılıyor, siz söylemeden salatanız, mezeler, rokalar, süzme yoğurtlar hava da uçuşuyor. İzlemesi çok keyifli, yemesi ayrı keyifli tabiki J





Adana’da gece hayatı alternatifi için göl kenarındaki North Shield’s bir alternatif. Ama yok öyle bar konsepti olmasın diyorsanız da Özsüt’e gidebilirsiniz. Zira Adana’da gece Özsüt oldukça popüler bir mekan. Bana küçük yazlık yer imajı verdi. Hani yazlık yerlerde bir pastane vardır ve geceleri bütün gençler orada toplanır, işte Adana’da da Özsüt öyle bir yer. (Kumburgaz Seyran pastanesi vardı 90’lu yıllarda, onun gibi bir şey işte :) )

Adana afiyetle gidilebilecek bir yer denebilir kısaca :)


Not. Resimleri yemeğe başlamadan çekmeyi ben de isterdim, ama önünüze gelince çok mümkün olmuyor sabretmek :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder