23 Mayıs 2016 Pazartesi

DANİMARKA - KOPENHAG

Bir haftasonu kaçamağı olarak gidilebilecek, açıkçası benim beklentimin üzerinde hareketli ve güzel bir şehir Kopenhag. Pegasus ve THY ile direk uçuş ile yaklaşık 3 saatte Kopenhag'da olabilirsiniz. Havalimanı şehir arasında metro ya da taksi seçenekleri kullanılabilir. Taksi yaklaşık 300kr tutuyor, yani 135 TL civarında. 

Havalimanında pasaport kontrolü sırasında polisler pek sıcak kanlı olmasa da (5 kere neden geldin diye sordular ve seyahat dedim, kendileri oranın turistik olmadığına kanaat getirmiş inanamadılar herhalde :) ), şehirde insanlar gerçekten çok sıcakkanlı ve yardımcı. Şehrin soğuk yanına rağmen bu insanlara yansımamış. Mayıs ayında 15-16 dereceler civarında seyreden bir sıcaklık var. Tabii bu Kopenhaglılar için oldukça yüksek bir sıcaklık sanırım, zira bu havada şortla gezebiliyorlar :) Amsterdam gibi burada da bisiklet kullanımı oldukça yaygın. Anladığım kadarıyla insanlar işlerine araç yerine genel olarak bisiklet ile gitmeyi tercih ediyorlar.

Avrupa'nın en uzun yaya caddesi Stroget (araç girişine kapalı) Kopenhag'da bulunuyor. Burada saatler geçirebilir, alışveriş yapabilir ve şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Bahsettiğim yer aşağıda turuncu olan caddeler aslında. Yani tek bir cadde değil, iç içe geçmiş caddelerden bahsediyorum :)







Kopenhag'a gidip somon yemeden ve Carlsberg içmeden dönülmemeli tabii.


Genelde her ilk gittiğim Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da otobüs ile şehir turu alıp nereleri gezmek gerektiğine karar vermeye çalıştım. Oldukça başarılı bir tur olduğunu söyleyebilirim.

Bunlar da otobüs gezisinden fotoğraflar...







Geldik bence şehrin en güzel yerine Nyhavn Limanı. Burada bir çok cafe ve restaurant bulunuyor. Özellikle güzel havalarda herhangi birine oturup (şüphesiz turistik mekanlar) insanların enerjisini hissederek keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Kanalda bot turları da bulunuyor, bunlardan birine dahil olarak güzel manzaralara tanıklık edebilirsiniz.




Ostergade caddesinde güzel yemek yiyebileceğiniz bir çok restaurant bulunuyor. Ben bir midye delisi olarak Bjorg's isimli restaurant'ta aşağıdaki muhteşem midyeyi yedim. Hem yemek, hem de keyifli garsonlar oldukça güzel bir akşam yemeği yememize yardımcı oldu diyebilirim.


Kopenhag'da en çok keyif alacağınız yerlerden biri de Tivoli Parkı. Hem bahçe, hem içerideki restaurantlar ve cafeler, hem de muhteşem oyun parkı görülmeye değer. Oyun parkı derken gayet büyük roller coasterlardan falan bahsediyorum. Ben dönme dolaba bile binemediğim için tabi ki izlemekle yetindim. Çocuklu aileler için bir çok güzel oyun platformu da bulunuyor elbette.


















Parkın girişindeki Build a Bear Workshop'ta kendi ayıcığınızı yapabiliyorsunuz. Çocuklar için çok eğlenceli olabilir. Ayıcığı yaptıktan sonra ayıcık için kıyafet de seçip alabiliyorsunuz.





Bileti alırken farkında olmamakla birlikte Kopenhag'da Samba Karnavalına denk geldik. Çok keyifli görüntüler vardı, şehrin her yanı rengarenkti diyebilirim. Mayıs ayında gidecekseniz denk getirmeye çalışabilirsiniz.







Kopenhag'ın Christiania bölgesi küçük Amsterdam olarak kabul edilebilir. Yani özgürlükler bölgesi, grafitiler, coffe shop'lar ile ilginizi çekebilir. Rengarenk bir dünya.

Bir de meşhurr Little Mermaid var. Bu denizkızı heykelinin neden bu kadar rabet gördüğünü anlayamadım açıkçası ama gitmişken bir fotoğrafını da çektim tabii.



Her Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da Pazar günleri bir bit pazarı bulmanız mümkün :)



Güzel bir tatlı ve kahvaltı için tarihi La Glace'ı tercih edebilirsiniz. Özellikle spesiyalleri olan Sportskage pastası çok lezzetli.






Bir diğer olası kahvaltı mekanı ise dolu dolu bir Amerikan kahvaltısı için Vesterbrogade caddesi üzerindeki MAD.


Gezi otobüsü ile önüne kadar gidebileceğiniz Amaliehaven ve Amalieborg sarayı görülmeye değer.



Hemen buradan 150 metre ilerde Churchill parkına gidip güzel havada bir kahve içebilirsiniz.




Akşam yemeğinde Meksika yemeği sevenlerdenseniz Mama Rosa'yı tercih edebilirsiniz. Oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak Carlsberg'in Danimarkalı olduğu malum, ilginizi çekerse Carlsberg'in müzesine gidebilir ve Carlsberg Exbeerience'a dahil olabilirsiniz. Şehir otobüs turunu alırsanız Carlsberg müzesine ücretsiz ulaşıma da dahil olabilirsiniz. Ücretsiz otobüsler Vesterbrogade caddesi 6 numaradan kalkıyor.






Keyifli geziler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder