21 Kasım 2010 Pazar

BAE-DUBAI

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan bu şehir bir çölün para ile neye dönüştürülebileceğinin kanıtı... Aslına bakarsanız bir Kral bir şehri nasıl turistik hale getirebileceğine dair kafa yormuş ve değişim başlamış. Şehre girdiğinizde direk olarak şehrin insan yapımı olduğunu fark ediyorsunuz, her şey yapay görünüyor. Palmiyeler, meşhur doldurulmuş adalar - Palm Islands, gökdelenler, yapay nehirler vs...



Şehirde havanın her daim sıcak olması denize girmek açısından güzel elbette, ama yazın gidilmemesi önerilir. Benzin ucuz olduğu için taksiler oldukça ucuz. Sıcak hava nedeniyle mekanlarda ve taksilerde klimalar sonuna kadar açık oluyor. Dışarıda pişip, içeride donabiliyorsunuz. Taksi şoförleri genelde Hindistan ya da Pakistan'lı oluyor. Hintli taksicilerin taksilerinde keskin bir Hint yağı kokusu olabiliyor, kokuya dayanamıyorsanız sabır diliyoruz çünkü klima nedeniyle cam açamıyorsunuz. Bu arada, büyük ihtimal Hindistan'dan sonra en çok Hintli'nin bulunduğu yer Dubai'dir. :)

Şehir lüx oteller ve gökdelenler ile dolu. Burj el Arab Dubai'nin en meşhur oteli, otel Jumeirah plajının hemen yanında. Plajın yanında başka güzel oteller de var. Ancak otellerde kalmadığımız halde biz otele plaj parası verip Jumeirah plajına dışarıdan girebilmiştik. Plajda ayrıca ücretsiz bir halk plajı bölümü var mı bilemiyorum ama denenebilir. Gökdelenlerden en meşhuru Emirates Towers. Emirates Towers'ın 50. katında muhteşem manzarası ile Vu's restaurant'ta yemek yemiştik. Tavsiye ederiz, kesinlikle çok güzeldi ancak fiyatlar oldukça pahalı, gitmeden bilmekte fayda var.


Kıyafet alışverişi için şehirde bir çok alışveriş merkezi bulunuyor. Özellikle sıcak havalarda klimalı alışveriş merkezleri tercih sebebi olabiliyor. Ayrıca Deira denilen yerde baharat ve elektronik alışverişi yapabilirsiniz.

Ayrıca biz çıkmadık ama çıkan arkadaşlarımız Çöl Safarisinin çok eğlenceli olduğunu ilettiler. Bedevi çadırında yemek, deve ile gezmek de tura dahil. :)

Şehrin ortasında bulunan dereden (Dubai creek) tekne ile geçip şehre bir de suyun içerisinden bakabilirsiniz. Creek'in hemen yanında Sheraton Dubai Creek'ın İtalyan restaurant'ı (Vivaldi Restaurant) yemek yemek için çok ideal bir lokasyondaydı. Oraya giderseniz mantar çorbası için derim. Bugüne kadar bu kadar güzel bir çorba içmemiştim diyebilirim.

Bunun dışında Mina A Salam otelinin içerisinde bir çok restaurant bulunuyor. Restaurant'lar yapay bir derenin etrafından sıralanmış ve siz otele girdikten sonra bir tekne ile alınıp gideceğiniz restaurant'a bırakılıyorsunuz. Restaurant için önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Biz bir restauranta gitmiş ve Havai yemeği yemiştik, ancak benim damak zevkime malesef pek uymamıştı... Daha normal bir şeyler yemenizde fayda var :)

http://www.jumeirah.com/en/hotels-and-resorts/destinations/dubai/madinat-jumeirah/mina-asalam-hotel/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder