18 Kasım 2010 Perşembe

MACARİSTAN - BUDAPESTE

Bu buğulu ve güzel şehrin ortasından Danube (Tuna) nehri geçiyor. Şehir 3 ana bölümden oluşuyor Obuda, Buda ve Peste. Obuda ve Buda Tuna'nın bir tarafında, Peste ise diğer tarafında bulunuyor. Nehirde tekne turu kesinlikle önerilir. Nehirde gezerken tarihe tanıklık ediyor gibi hissedeceksiniz kendinizi. Özellikle gece şehrin ışıkları ve nehir bir araya geldiğinde elinize şarabınızı da alıp bu manzaraya bakma ihtiyacı hissediyorsunuz. Tabii kışın soğuk havaya karşı hazırlıklı olmanızda fayda var.

Budapeste bir çok kez çeşitli uygarlıkların saldırısına uğramış ama sonrasında toparlanmayı başarmış bir şehir.

Görülmesi Önerilen Yerler;
  • Osmanlıdan gelen eserlerin de bolca yer aldığı Hungarian National Museum
  • Old Town'daki Mathias Church
  • Kossuth Meydanındaki heykeller ve Parlemento binası. Parlemento binasını daha iyi görmek ve resimlemek için köprüden şehrin Buda tarafında geçebilir ve muhteşem görüntüyü karşıdan resimleyebilirsiniz.
  • St Stephen's Basilica
  • Peste bölümündeki Vaci Street - şehrin alışveriş merkezi olan caddede bir çok mağaza ve cafeyi birarada bulmak mümkün. Zaten şehirde genel olarak zaman geçireceğiniz yer de bu cadde olacak.
  • Chain Bridge - şehrin iki yakasını bağlayan köprü 2. Dünya Savaşında ciddi zarar görmüş bu nedenle renovasyon geçirmiş.

Yiyecek - İçecek
Macaristan şarapları ile ünlü, şarap almanız tavsiye edilir, şişe şişe şarapla dönme olasılığınız oldukça yüksek zaten. Ayrıca paprikaları da çok meşhur. Gulaş çorbası kesinlikle içilmeli, ben de garip bir etkisi oldu gulaşın. Böyle sanki evde babaannenin besleyici, güzel çorbasını içer gibi hissettim kendimi.

Ayrıca oraya kadar gitmişken kaz ciğeri (bu tip tatları sevenler için) de yemeden dönmeyin derim.

Unicum isimli garip ama ünlü de bir içkileri var, tavsiye edilmez ama bilgi vermezsem olmaz...

Umarım fotoğraflar gözünüzde canlandırmanız için faydalı olur.







Magnet
Son olarak magnetlerin bir gezi için bende ne kadar önemli yeri olduğunu şu yazımda anlattım.

Bu gezinin magneti;



2 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler vermişsiniz. Macaristan'a birkaç kez gittim ancak hala bilmediğim yerler varmış sayenizde öğrendim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Keyifli gezmeler

    YanıtlaSil