21 Kasım 2010 Pazar

BELÇİKA - BRÜKSEL, BRUGGE, GENT

Brüksel deyince akla ne gelir? Muhteşem bir meydan, çikolata ve waffle kokan bir mekan...

Öncelikle bu küçük merkezli şehirde hemen bulabileceğiniz bir meydan bulunuyor, zaten bir tek orası var :) Meydanda oturup bir bira, bir kahve içmeniz önerilmez, şart koşulur :) Yazın giderseniz tadını çok daha iyi çıkarabilirsiniz.



Şehirde her yer ama her yer çikolata şelaleleri ile dolu, her yer waffle kokuyor... O kadar güzel kokuyor ki en waffle düşkünü olmayan bir insanın bile yiyesi geliyor... Yemeden dönmeyin... Çikolata almadan hiç dönmeyin...

Brüksel'in bunun dışında en meşhur şeyi Midye, sevenler için... Biz deniz ürününe bayıldığımız için "Chez Leon" isimli restaurant'a derinlemesine bir giriş yaptık. Aynı restaurant'ın Paris'te de bir şubesi var. Midye yiyeccekseniz orada yiyen deriz. Ayrıca tüm restaurant'ların olduğu sokakta bir çok Paella yapan restaurant'a da rastlamak mümkün. Ama bu Paella'lar asla İspanya'dakilerin yerini tutamıyor...Bir de escargot (salyangoz) yemenizi kesinlikle öneririz. Yemesi biraz zor olabiliyor ama lezzeti mükemmel. (Salyangoz'u düşünüp yemekten vazgeçmeyelim, tabuları yıkalım :)) )


Son olarak Brüksel'den meraklıları dantel alabilir. Zira şehrin dantelleri de meşhur. Ayrıca oraya gidipte Manneken Pis'i görmeden de olmaz tabii. (Bronz işeyen çocuk heykeli) Meydana çok yakın bir yerde olduğu için gidip görmenizde fayda var. Şehirin görülebilecek diğer yeri de Atomium, Japon Kulesi ve Çin Evleri.



Ayrıca Brüksel'e gidip bira içmeden olmaz elbette. Brüksel'de yaşayan İngiliz bir arkadaşımızın önerisi ile gittiğimiz Delirium Bar bira içmek için orada gidilecek en güzel yerlerden biri. Barda 2000'den fazla çeşit bira bulunuyor ve kocaman bir menüden resimlerine bakıp bira seçebiliyorsunuz. Tabii çoğunu denemeye çalışırken sarhoş olup kalıyorsunuz :)

Brüksel'in diğer önemli ikonu Tenten. Bir çok yerde küçük Tenten hediyelik eşya dükkanlarına rastlayabilirsiniz.

Bunun dışında Brüksel'in en güzel yani Brüj ve Gent'e yakın olması elbette :) Bir tren ile iki şehre de gidebilirsiniz. Gent'te kanalın yanında gezebilir, cafelerde oturup bir şeyler içebilirsiniz. Brüj'de ise kanallar ve muhteşem evlerin içerisinde kendinizi oyuncak bir şehrin içinde hissedeceksiniz. Şehrin her yerinde çikolata ve waffle bulmak mümkün. Kanallarda bot gezisi önerilir. Gitmişken The Church of our Lady'i ziyaret edebilir Michelangelo'nun Madonna and Child heykelini görebilirsiniz.



Magnet
Son olarak magnetlerin bir gezi için bende ne kadar önemli yeri olduğunu şu yazımda anlattım.

Bu gezinin magnetleri Brugge'ün evleri ve Brüksel Chez Leon'un muhteşem midye, patates, birası!...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder