21 Kasım 2010 Pazar

İSVİÇRE-ZÜRİH

Öncelikle hazırlıklı olmanızda fayda var, bu şehirde yemek, içmek, alışveriş vs her şey pahalı. Biz Wellenberg isimli oldukça merkezi bir otelde kalmıştık. Otelin tam karşısında Hotel Adler bulunuyor. Bu otelin restaurant'ı İsviçre yemeği yemek için ideal yer. Restaurant'ın ismi Swiss Chuchi. Buraya gidip peynir fondüe yemenizi öneririz.



Zürih'te gidilecek çok fazla bir yer yok, şehri gezmek toplam 2 saat falan sürüyor. Saat, çikolata gibi alışverişlerinizi şehrin büyük 1-2 caddesi üzerinde yapabilirsiniz. Şehirdeki National Musuem'da çeşitli tarihi /askeri eserlerin yanı sıra İsviçreli ilaç firmalarının eski ilaç kutularına vs de rastlayabilirsiniz.


Şehri tepeden izlemek için Jules Verne Restaurant'ta bir içki içmenizi öneririz. Özellikle akşam daha güzel oluyor. Ayrıca akşam yemeği için Urania Tapasbar'ı denemenizi öneririz.


Biz kayak yapmadığımız halde gitmişken Alp'lere çıkmak ve Alp havası almak için dağa gittik. Tren ile belli bir yere kadar gidip oradan teleferik ile dağa çıktık. Bahsi geçen teleferik toplam 20 dk falan sürüyor ve dimdik bir yamacı çıkıyor. Yükseklik korkusu olanların binmesi tavsiye edilmez :) Bizim gittiğimiz yerin adı Flumserberg'di. Yukarıda ufak tefek hediyelik eşya satan dükkanlar ve cafeler var. O cafelerden birinde muhteşem bir gulaş çorbası içmiştim, tadı hala damağımdadır. Tavsiye edilir. Hangi dağa gideceğiniz ve nasıl gideceğiniz konusunda terminaldeki turizm ofisi çok yardımcı oluyor. Tüm sorularınızı sorabilirsiniz.



Magnet
Son olarak magnetlerin bir gezi için bende ne kadar önemli yeri olduğunu şu yazımda anlattım.

Bu gezinin magneti şöyle;

2 yorum:

  1. Yarin Züriche gidecegim. Oraya gittigimde nereleri gezebilirim diye internetten göz atiyordum. Sizin sitenizle karsilastim. Sitenizi cok begendim gercekten cok güzel. Tebrikler. Basarilarinizin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler... Sevgiler

    YanıtlaSil